Go to content
Menu

'Dit kan alleen een versspecialist'

Inspiratie
Header afbeelding voor 'Dit kan alleen een versspecialist'

Groentespeciaalzaak De Vitaminebron, te Bunschoten-Spakenburg, is net even anders dan andere versspeciaalzaken. Eigenaar Frank Zwaan doet zijn uiterste best om het balans te zoeken tussen enerzijds het bedienen van de klanten met traditionele verwachtingen. Anderszijds bereikt hij het jonge publiek in de sportschool en op Facebook.

Om te beginnen een impressie de versspeciaalzaak.

"Ik sta achter mijn product en achter mijn visie. Ik ben ervan overtuigd dat een goede speciaalzaak nooit uit het straatbeeld verdwijnt. Omdat mensen daar gewoon nog steeds - en vooral nu - op terug komen. En zeggen: 'Ik wil gewoon een eerlijk stukje groentje of vlees, en weten waar dat vandaan komt. En een versspecialist die daar iets over vertellen kan.'"

''Versspeciaalzaken moeten wel blijven bestaan, omdat je anders een eenheidsworst creëert. En daardoor als consument bent overgeleverd aan de grillen van de supermarkten. Dat moeten wij als versspecialisten niet willen. De bakker, groenteboer en slager, maar ook de delicatessezaak, moeten in een dorp te vinden zijn. Dat je niet naar een supermarkt moet. Dat zou een aderlating voor het centrum zijn. Dat moet blijven bestaan. En als je goed je best doet, met verse producten - die staan bij mij op nummer één; geen troep verkopen - en service, dan kan het niet anders zijn dan dat je je kan onderscheiden.''

Bekijk onderstaande video om te horen hoe Zwaan Facebook in zet ter promotie van zijn zaak.

Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?