Go to content
Menu

'Horeca biedt versspecialisten toekomstperspectief'

Onbekend
Header afbeelding voor 'Horeca biedt versspecialisten toekomstperspectief'

Visspecialist en inmiddels horeca-ondernemer Fons de Visscher runt drie Seafood-restaurants in het centrum van Amsterdam. Als kers op de taart opende hij recent een nieuwe zaak, waar hij zijn verse vis en schaaldieren in hartje Amsterdam verkoopt.

27 jaar lang verkocht Fons de Visscher vis in zijn traditionele viswinkel in Helmond. Tot hij zes jaar geleden zijn viswinkel verkocht en naar Amsterdam verhuisde om iets anders te doen. In de van Baerlestraat opende hij een nieuwe visspeciaakzaak: The Seafood Bar. Hier werden de luxere vissoorten waar De Visscher zelf de voorkeur aan geeft, met veel enthousiasme ontvangen. Naast de verkoop van vis en schaaldieren, creëerde hij zitplaatsen om zijn klanten ter plekke van zijn visspecialiteiten te laten genieten. 

Wegens het succes van het horeca-gedeelte koos De Visscher ervoor om zich tot een visrestaurant te specialiseren. Inmiddels runt hij drie restaurants in Amsterdam, heeft hij 250 man personeel in dienst, en opende hij deze maand een nieuwe viswinkel in het centrum van de stad.

Dankzij de hoge volumes kan De Visscher topkwaliteit granderen. De viswinkel wordt iedere ochtend met dagverse producten gevuld, wat er aan het einde van de dag niet verkocht is, wordt in de restaurants verwerkt.

De winkelklanten zijn bekend met de kwaliteit van de producten vanuit het restaurant en reageerde direct enthousiast op de komst van de winkel. Anderzijds lokt de winkel nieuwe klanten naar de restaurants. Een wisselwerking die zijn (zee)vruchten afwerpt! Volgens De Visscher biedt een combinatie met horeca de toekomst voor versspecialisten. Twijfels? Volgens De Visscher moet je er gewoon niet te zwaar over denken: ''Je moet er gewoon aan beginnen, op je eigen vakkennis vertrouwen en uitvoeren wat de klanten willen.''

Binnenkort opent De Visscher zijn vijfde Seafood-filiaal, op het Centraal Station van Utrecht.

Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?