Go to content
Menu

Ambachtelijke humor – De grappen die ons bij bleven

Innovatie
Header afbeelding voor Ambachtelijke humor – De grappen die ons bij bleven

Dat versspecialisten humor hebben, dat is de afgelopen maanden Smaak in de Zaak wel gebleken. Deze uitspraken van versspecialisten zijn de redactie het meest bij gebleven.

Mag het een onderonsje meer zijn?  

We waren nog maar net van start toen slager Martin van den Broek een wel heel opmerkelijke uitspraak over zijn autobiografie deed. ‘'Ik ben gemaakt op het blok en geboren onder het blok.’' Persoonlijker wordt het niet jongens.

Bekijk hieronder het fragment. 

'BLIJF ZE KIETELEN'

Slager Maarten van Donk deed ook zo’n prachtige uitspraak. Toen we hem in een interview de vraag stelden hoe hij zo innovatief is geworrden, zei hij dat hij van zijn vader leerde dat je je klanten altijd moet blijven kietelen.  

Bekijk hieronder het fragment, of hier het hele item.

Vermakelijk was ook het bezoek bij Cees van den Berg. Het enthousiasme waarmee hij iedere klant in zijn winkel ontvangt, is ongekend. Hij is een slager die zijn producten maar al te graag laat proeven. ’s ochtends biedt hij de ontbijtbal, ’ s middags de lunchbal en tegen etenstijd dezelfde bal als voorgerecht. Aan creativiteit geen gebrek bij De Vleeschhouwerij.  

Nuchterder wordt het niet  

Ook stonden we te kijken van Arno Wapenaar, de winnaar van de Gouden Slagersring 2018. Als reactie op de net uitgereikte prijs voor de mooiste innovatie binnen het slagersvak deelde hij mee dat hij blijer is als zijn gehaktbal wint.  

Bekijk hier het fragment, of hier het hele item. 

De capriolen van Zwetsloot  

Misschien hebben we nog wel het meest genoten van het recente interview met gepensioneerd slager Gerard Zwetsloot. Een grappenmaker bij uitstek. Smakelijk vertelde hij hoe hij de trekker gebruikte om de boodschappentas van een klant onder de toonbank (op pootjes) door te trekken. Daar bleef het niet bij. Hij reikte klanten een doekje aan vanwege het zogenaamde kwijlen op het glas van zijn toonbank. En de keer dat hij een klant zijn winkel terug in trok aan het touwtje van de rollade die hij niet afknipte, zal hij zelf nooit vergeten.  

Lees ook
Op de koffie bij Gerard Zwetsloot thumbnail

Op de koffie bij Gerard Zwetsloot

Reportage van een bezoek aan de gesloten slagerij van Gerard en Greet Zwetsloot.   Het winkelbordje van Scharrelslagerij Zwetsloot hangt inmiddels een maand lang op ‘gesloten’. Van de voo…

Hand in eigen boezem  

Maar ook onbedoeld gaat er soms iets een beetje mis. Op de redactie hebben we onszelf ook wel eens achter de oren gekrabd bij het terug luisteren van een gefilmd interview. Vragen als: ‘Wat ervaar ik als ik jouw worst proef?’ en ‘Wat is er zo mooi aan om mensen te mogen verwennen?’ zijn toch wel bijzonder dubbelzinnig.  

Bij het brainstormen op de redactie voor de teksten op de tegeltjes die wij weggeven, zijn er ook een aantal minder goede ideeën over tafel gegaan. We kunnen niet alles uit de doeken doen, maar kunnen dachten bijvoorbeeld aan:'He bah, weer zo'n bal in de zaak'. Niet erg attent naar de consument, leek ons.

Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?