Go to content
Menu

BAAMBRUGS BIG ROAST 2018

Trend
Header afbeelding voor BAAMBRUGS BIG ROAST 2018

Varkens, smaak en gezelligheid. Dat zijn de kernbegrippen van de Baambrugs Big Roast, die zaterdag 25 augustus plaatsvond. Zelfs de regenbuien konden de goede sfeer van dit culinaire evenement niet verpesten.

Voor iedereen is er wel wat te beleven: de kleinsten vermaken zich prima op de prachtige speeltoestellen, looptrekkers of bij de biggetjes in de schuur, terwijl hun zelfgemaakte worstenbroodje in de oven gaart. De ouderen kunnen zich een dag voordoen als slager door zelf worsten te maken of verse producten te kopen in de bijbehorende winkel – die overigens het hele jaar door open is. Ook voor de niet-keukenhelden is er genoeg te doen.

Zo staat er een aantal kraampjes waar de helden van Lindenhoff heerlijk, mals vlees bereiden. Zo kun je kiezen uit varken van ‘t spit en een aantal verschillende soorten hotdogs – o.a. de keuze uit zuurkool, jalapeño en avocado – och, de ‘hipsterhotdog’, maar je zult er zeker meer van gaan zien –, gorgonzola en paddenstoelen.

Het varken aan ‘t spit was toch wel echt het hoogtepunt en is absoluut een opkomende trend. Dit tien maanden tot één jaar oude varken komt van eigen boerderij en weegt ongeveer 30 kilo. Het bijbehorende gerecht bestaat uit twee stukken varkensvlees en aardappel-preisalade met cavolo nerosaus of andere Baambrugse favorieten.

Naast het behulpzame, enthousiaste en vooral vrolijke personeel, zorgde ook de jazzband voor een relaxte sfeer. Kortom, voor alle vleestrends is een bezoekje aan Lindenhoff in Baambrugge de moeite waard. De Big Roast van 2019 staat bij ons al in de agenda.   

Test
Test
Lees ook
Biologisch grote trend in varkensvlees thumbnail

Biologisch grote trend in varkensvlees

Infographic: Maaike Vermeer, Bron: CBS Regulier varkensvlees is minder in trek, maar voor biologisch varkensvlees neemt de belangstelling in hoog tempo toe. Het Livar-varken is daar een beroem…
Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?