DAG 2 SLAVAKTO 2018: 5 KEER HET VERMELDEN WAARD

Slavakto 2018 zit er op. Een overzicht van vijf zaken die ons op de tweede dag zijn opgevallen. Te beginnen met het nieuws van de dag.
1. Nieuws: De titel van Lekkerste Bal Gehakt 2018 is voor Keurslagerij van Strien.
Slager Marco van Strien uit 's Gravenmoer kwam als winnaar uit de bus. De tweede prijs was voor Keurslager Hest uit Goirle en de derde prijs gaat naar Keurslagerij Jongmans in Klundert. De vakwedstrijd is georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers.

SLAVAKTO 2018 IN BEELD


DAG 1 SLAVAKTO 2018: DE 6 GROTE VERRASSINGEN
2. Trend: Patégebak! Luxe creaties van paté opgemaakt als taart!
Paté is natuurlijk niks nieuws, maar in de manier van presenteren zien we een gave ontwikkeling. Er wordt geëxperimenteerd met opmerkelijke smaakcombinaties. Zelfs met Five Spices en chocolade, zagen we laatst al bij Slagerij van 't oever.
GOUD
De paté die slagerij Lieuwe Nicolaï aanleverde voor de vakwedstrijd was gemaakt van Livar-varkensvlees en gedecoreerd met rauwe ham en meloen. De inzending van slagerij Brandts heeft een cranberry-topping. Verder zagen we varianten met honing, vijg, appel en peer.
3. Feit: We kunnen er niet om heen. Op de beurs is er aandacht voor vleesvervangers.
Groothandel Foodimpuls presenteerde 'Veggie-tastisch' een actie met een vegachampburger. We zijn super benieuwd naar de reactie van slagers, dus geef vooral je mening hieronder!
4. Feit: Varkensvlees de hoofdrol op Slavakto 2018.
Het is opvallend nu varkensvlees steeds minder gegeten wordt, maar vlees van het varken werd veruit het meest gepromoot. Kijkend naar de concepten valt dit op zijn plek: het gaat om meer dan regulier varkensvlees.
We zien exclusieve producten als overheerlijke zachte parmaham, varkensvlees van een varken dat olijfolie door het voer heeft gehad (Duroc d'olives), het kruidenvarken Gaasterlander, het Wroetvarken, of vlees van het exclusieve ras: The Duke of Berkshire. Kortom: varkensvlees met een verhaal, om de consument weer aan het product te krijgen.

'Met Het Wroetvarken kan de slager het verschil maken'
5. Trend: Inspiratie voor slagers om tapasproducten aan te bieden.
Grossiers presenteren zowel bijproducten voor de tapasplank als dadelbrood en vijgendip als pakketten met een selectie vleeswaren voor de vleesplank.
Geef je mening over Smaak in de Zaak
En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.