Go to content
Menu

DAG 2 SLAVAKTO 2018: 5 KEER HET VERMELDEN WAARD

Nieuws
Header afbeelding voor DAG 2 SLAVAKTO 2018: 5 KEER HET VERMELDEN WAARD

Slavakto 2018 zit er op. Een overzicht van vijf zaken die ons op de tweede dag zijn opgevallen. Te beginnen met het nieuws van de dag.

1. Nieuws: De titel van Lekkerste Bal Gehakt 2018 is voor Keurslagerij van Strien.

Slager Marco van Strien uit 's Gravenmoer kwam als winnaar uit de bus. De tweede prijs was voor Keurslager Hest uit Goirle en de derde prijs gaat naar Keurslagerij Jongmans in Klundert. De vakwedstrijd is georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Lees ook
SLAVAKTO 2018 IN BEELD thumbnail

SLAVAKTO 2018 IN BEELD

Het is zover: de Smaak in de Zaak video van Slavakto 2018 is af en hieronder te bekijken. Waar wacht je nog op? (Her)beleef Slavakto 2018 in onderstaande video!Meer over de opvallende innovati…
Alt text
Lees ook
DAG 1 SLAVAKTO 2018: DE 6 GROTE VERRASSINGEN thumbnail

DAG 1 SLAVAKTO 2018: DE 6 GROTE VERRASSINGEN

Dag één van Slavakto 2018 zit er op. We delen onze eerste indrukken en het nieuws van de dag, zodat jij weer helemaal op de hoogte bent. Vanmiddag opent de Jaarbeurs haar deuren voor dag tw…

2. Trend: Patégebak! Luxe creaties van paté opgemaakt als taart!

Paté is natuurlijk niks nieuws, maar in de manier van presenteren zien we een gave ontwikkeling. Er wordt geëxperimenteerd met opmerkelijke smaakcombinaties. Zelfs met Five Spices en chocolade, zagen we laatst al bij Slagerij van 't oever.

GOUD

De paté die slagerij Lieuwe Nicolaï aanleverde voor de vakwedstrijd was gemaakt van Livar-varkensvlees en gedecoreerd met rauwe ham en meloen. De inzending van slagerij Brandts heeft een cranberry-topping. Verder zagen we varianten met honing, vijg, appel en peer.

Alt text

3. Feit: We kunnen er niet om heen. Op de beurs is er aandacht voor vleesvervangers.

Groothandel Foodimpuls presenteerde 'Veggie-tastisch' een actie met een vegachampburger. We zijn super benieuwd naar de reactie van slagers, dus geef vooral je mening hieronder!

Vleesvervangers op een vakbeurs voor slagers, hoe kijk je daar tegen aan?


4. Feit: Varkensvlees de hoofdrol op Slavakto 2018.

Het is opvallend nu varkensvlees steeds minder gegeten wordt, maar vlees van het varken werd veruit het meest gepromoot. Kijkend naar de concepten valt dit op zijn plek: het gaat om meer dan regulier varkensvlees.

We zien exclusieve producten als overheerlijke zachte parmaham, varkensvlees van een varken dat olijfolie door het voer heeft gehad (Duroc d'olives), het kruidenvarken Gaasterlander, het Wroetvarken, of vlees van het exclusieve ras: The Duke of Berkshire. Kortom: varkensvlees met een verhaal, om de consument weer aan het product te krijgen. 

Lees ook
'Met Het Wroetvarken kan de slager het verschil maken' thumbnail

'Met Het Wroetvarken kan de slager het verschil maken'

Afgelopen zondag was Smaak in de Zaak aanwezig op de eerste landelijke Wroetdag. Dit is een initiatief waarbij de betrokkenen van de varkensvleesketen Het Wroetvarken bij elkaar komen om ander…

5. Trend: Inspiratie voor slagers om tapasproducten aan te bieden. 

Grossiers presenteren zowel bijproducten voor de tapasplank als dadelbrood en vijgendip als pakketten met een selectie vleeswaren voor de vleesplank.

Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?