Go to content
Menu

Dag van de Slager XXL

Jong geleerd, oud gedaan, dat was dit jaar het thema van de Dag van de Slager. De slagers geloven in het feit dat wanneer we de jeugd motiveren voor deze ambacht, dat er in de toekomst veel carrièremogelijkheden zijn voor deze generatie.

Alt text

Om de jongeren te bereiken, probeerden onder andere bekende videomakers op YouTube de jeugd te interesseren voor de vraag: wat doet een slager nou precies? Door middel van spelletjes krijgen de jonge kijkers informatie over het slagersvak. Klik hier voor de link naar YouTuber Kalvijn’s video over het proeven van verschillende soorten vlees.

De Dag van de Slager is op initiatief van de Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, die zich bezighoudt met het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen. Daarnaast proberen ze ook kinderen en volwassenen enthousiast te krijgen voor een carrière in het slagersvak. Met dank aan De Dag van de Slager is het voor de slagersbranche een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe creatief, afwisselend en ambachtelijk een baan in de slagersbranche is. Dit gebeurt door middel van het organiseren van een BBQ, demonstratie, fotowedstrijd, herkenningsquiz, kleurwedstrijd, klassenuitnodiging, proeverij, raad het gewicht, receptenwedstrijd, rondleiding boerderij, open huis, workshop hapjes maken en wedstrijd worst happen.  

De deelnemende slagerijen, verspreid door heel Nederland, maakten gebruik van al deze leuke activiteiten om het slagersvak onder de aandacht te brengen bij kinderen. De keurslagerij Steltenpool in Hoevelaken opende hun winkeldeuren op 24 mei 2018 voor de leerlingen uit groep 8 van basisschool t’ Blokhuus in Hoevelaken.

De leerlingen mochten meekijken met het uitsnijden van een varken, gehakt draaien (en op eten natuurlijk!) en de vragen beantwoorden over alle soorten producten in de toonbank. De kinderen reageerden ontzettend positief op het initiatief en volgens de slagers is dat erg belangrijk omdat er steeds minder ambacht- liefhebbers zijn, die het vak willen uitoefenen. Door de jeugd te inspireren hopen slagers daar verandering in te brengen.

Lees ook
Slagersvak steeds aantrekkelijker voor vrouwen thumbnail

Slagersvak steeds aantrekkelijker voor vrouwen

Willeke de Jong leidt studenten van SVO vakopleiding food op tot productiemedewerker in de slagerij. Onder meer was ze mentor van Danique Groot, die Smaak in de Zaak vorige week in het zonnetj…
Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?