Go to content
Menu

DE EIGENTIJDSE PLANK : TIJD VOOR TAPAS

Inspiratie
Header afbeelding voor DE EIGENTIJDSE PLANK : TIJD VOOR TAPAS

De tapastafel is helemaal in. Dus waarom daar niet op inspelen door je klanten tapaspakketten aan te bieden?

Het samenstellen van producten voor, of het volledig opmaken van tapasplanken biedt de versspecialist een concept waar de tapasliefhebber gegarandeerd op zit te wachten.

In iedere versspeciaalzaak is er een tapasplank te realiseren, en voor een volledigere variant kan je je assortiment uitbreiden met bijvoorbeeld olijven of verse tapenades. Of je combineert jouw producten met die van verscollega's!

Een tapasselectie biedt de kans om een bijproduct te verkopen dat zowel enthousiaste reacties van klanten, als extra verkoop teweeg kan brengen. Denk hierbij aan een hippe snijplank, schotel of een leuk bord.

DE VLEESPLANK

Om een tapasplank niet al te ingewikkeld te maken kan je hem aanvullen met plakjes chorizo of grillworst naturel/kaas/kip, gehakballetjes, (serrano)ham met meloen, gevulde groene pepers, een rolletje van geitenkaas en spek, knoflook garnalen, tomaatjes met guacamole of een gevuld eitje. 

Alt text Alt text

DE VEGA VARIANT

Als versspecialist kan je heel makkelijk inspelen op de opkomende trend van flexitariërs en vegetariërs. Namelijk met een vegetarische variant van een tapasplank. Gebruik een ruim assortiment aan kazen, fruit (zoals een mooie tros druiven), olijven en noten. Maak de borrelplank nog specialer met gevulde eieren, tomaat-mozzarella-basilicumspiesjes, toastjes, brood en groenten met verschillende vegetarische dips als hummus, baba ganoush en guacamole. Hoe kleurrijker, hoe beter! Haal de ingrediënten uit je eigen versspeciaalzaak of combineer met je verscollega's in de buurt.

Lees ook
WAAROM HET DE TIJD IS VOOR VEGETARISCHE PRODUCTEN thumbnail

WAAROM HET DE TIJD IS VOOR VEGETARISCHE PRODUCTEN

Van slagerij tot traiteur: Waarom het de tijd is voor vegetarische producten in de slagerij. Het is tijd om in te springen op de vegetarische trend. En omdat we begrijpen dat jij daar als sla…
Alt text Alt text

DE COMBI-PLANK

Natuurlijk wil je als versspecialist het beste aan je klant bieden; de combi-plank helpt je daar een handje bij. Door deze tapasplank aan je assortiment toe te voegen, genieten zowel de vleesliefhebber als de vegetariër van de tapashapjes. Combineer de ambachtelijke vleeswaren uit de slagerij met heerlijke kazen en verse groenten en fruit. De combi-tapasplank ziet er indrukwekkend uit en als versspecialist neem je veel tijd uit de handen van je consument.

Alt text Alt text

MEER TAPAS-TISCHE IDEEËN

Olijven zijn op zichzelf al lekker, maar om je tapasplank nóg aantrekkelijker te maken kun je de olijven marineren met verschillende kruiden: fijngesneden knoflook of rode chilipeper, tijm, rozemarijn, mediterrane kruiden, Italiaanse kruiden, zeezout en zelfs geraspte citroenschil werkt erg goed. Je kunt het ook simpel houden en de olijven combineren met olijfolie, een paar knoflookteentjes en geroosterde paprika. Ook kan je olijven goed combineren met een plakje chorizo, een stukje ansjovis of een blokje kaas.

Je kan ook simpelweg stokbrood combineren met een lekkere tapenade, pesto of wanneer je mee wilt gaan met de trend van nu: hummus. Bij tapenade kan je denken aan een groene of zwarte olijven tapenade of een tapenade zongedroogde tomaat. Hummus is sinds 2013 een opkomende trend in Nederland. Het is een kikkererwtenpuree die oorspronkelijk uit het Midden-Oosten komt. Je kan gebruik maken van een goede klassieke hummus of een variatie hierop: geroosterde paprika, rode biet, geroosterde aubergine of zongedroogde tomaat hummus.

Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?