Go to content
Menu

De grill als het nieuwe fornuis

Trend
Header afbeelding voor De grill als het nieuwe fornuis

Het is de zomer waarin het niet gek genoeg kan op de grill. Barbecueën is ongekend populair en het internet staat vol met video’s waarin nieuwe dingen worden gedeeld. Fanatiekelingen slepen met grote stukken vlees en bouwen de zotste buitenkeukens. We geven je een update!  

Een video waarin een watermeloen wordt gebakken gaat de wereld over. In enkele dagen werd het item meer dan 25 miljoen keer weergegeven. En dit is nog maar het begin, want de video verspreidt zich als een olievlek.

Het stuk fruit oogt daadwerkelijk als het meest sappige stuk vlees dat je ooit zag. Die onverwachte twist wekt een soort fascinatie. Daarbij wordt er met de video natuurlijk de perfecte snaar geraakt: grillen is hot, maar mensen eten vaker vegetarisch. De afgelopen tien jaar daalde de vleesconsumptie met zo'n zes procent. 

Lees ook
Eerste hulp bij: consumenten die minder vlees eten thumbnail

Eerste hulp bij: consumenten die minder vlees eten

Als slager verkoop je niets liever dan een mooi stuk vlees en daarom zouden zij de tendens dat consumenten steeds minder vlees eten, liever missen. Jord Althuizen denkt ondanks zijn liefde voo…

NIKS TE GEK VOOR DE GRILL

Asperge, aubergine, courgette, paprika, mais, gepofte aardappel en zelfs ananas. De producten op de grill worden gevarieerder en ook het dessert komt steeds vaker van de BBQ. Bij de bijgerechten, zoals groentespies is er meer aandacht voor passende kruiden en zelfs afgestemde dressings en sauzen. De grill wordt voor steeds meer doeleinden ingezet. Zo ook voor het voorbereiden van een soep, door tomaten smaakvol te grillen.

Afwisseling is de grote trend en daar hoort ook het grillen van seafood bij. Ook gaan meer mensen in de weer met het zelf roken van vis.

Lees ook
Noordzee komt met eigentijds visconcept: Fish to go! thumbnail

Noordzee komt met eigentijds visconcept: Fish to go!

Visspecialisten opgelet! Visspeciaalzaak Noordzee, in Breda lanceerde onlangs een nieuw visconcept wat jij mag overnemen. We vertellen je er alles over!Kijk de volgende video voor meer informa…

BBQ-ERS HUMOR

Niks van deze ontwikkelingen missen? Sluit je aan bij de Facebook-groep ‘Smoke & BBQ’. In deze besloten groep delen BBQ-fanaten hun bevindingen en ervaringen.

Het is onder deze liefhebbers sport om hun Green Egg in te bouwen in een keukenblok. Daarvan worden bouwtekeningen en foto's gedeeld. Binnen de groep is veel sympathie en humor.

Zoals de man die de foto hiernaast plaatste met daarbij de volgende opmerking: 'Fantatische winkel met een speciale parkeerplaats voor mannen zoals ik: mannen met een buik die graag bbq-en.'

Tenslotte is het woord BBQ-seizoen niet meer van deze tijd. Het kan écht 365 dagen in het jaar. En ja, dan is het raadzaam om een wat gevarieerder menu te hebben dan het speklapje en stokbroodje van jaren geleden.

Lees ook
VEG: AGF was nog nooit zo stoer thumbnail

VEG: AGF was nog nooit zo stoer

Smaak in de Zaak bezocht VEG: een vak-event voor de AGF-branche. Een impressie van de sfeer en innovaties die Smaak in de Zaak daar spotte. Laat je verrassen door de vernieuwde wijze waarop de…
Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?