Go to content
Menu

DRIE NIEUWE MEESTERSLAGERS IN HET VAK

Nieuws
Header afbeelding voor DRIE NIEUWE MEESTERSLAGERS IN HET VAK

De slagersbranche is weer drie meesterslagers rijker. Gisteravond werden Arno de Best (Bergen), Johan van Uden (Heemstede) en Herman ter Weele (Oen) als branche erkende meesterslager betiteld. Dit is de hoogste haalbare titel in het vak.

In totaal zijn er nu vijf meesterslagers in de branche. Vorig jaar werden Wouter van de Veen en Dennis van Dun betiteld.

Ad Bergwerff is voorzitter van de Commissie Meesterproef en vertelden het volgende over de nieuwe meesterslagers: “Wat een fantastisch werk is geleverd door deze drie vakmensen! Samen met de andere branche erkende meesterslagers vormen zij een mooi visitekaartje voor en in onze branche. Onze beoordelaars zagen zeker de onderlinge verschillen en de diverse accenten die elke kandidaat wist te leggen. Voor de een op het gebied van de worstmakerij en de smaakbeleving die daar bij hoort, voor de ander de passie voor een hoogwaardig vleesproduct en voor de presentatie daarvan en de ander op zeer hoog ondernemersniveau.”  

MEESTERPROEF

De meesterproef bestaat uit drie onderdelen: vers vleesbewerking, ondernemerschap en worstmakerij en traiteur. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.

Lees ook
DE WEG NAAR ONDERNEMEND SLAGER thumbnail

DE WEG NAAR ONDERNEMEND SLAGER

Dit is het verhaal van Andr√© Menting (48). Hij werkt bij de gemeente, leert het slagersvak en ondernemerschap aan de Ondernemersacademie Food en droomt van een eigen slagerij. ¬† Bekijk onde…
Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?