Go to content
Menu

Wijze les van glutenvrije bakkerswinkel

Inspiratie
Header afbeelding voor Wijze les van glutenvrije bakkerswinkel

Glutenvrije voeding is voor veel mensen een noodzaak waar lange tijd te weinig kennis over was. Met haar winkel voorziet Claudia Dresselhuizen Noordwijk en de omgeving niet alleen van een breed aanbod in glutenvrije producten, ze laat zien dat glutenvrij en smaakvol hand in hand gaan.

Op de hoek van de Kerkstraat in Noordwijk prijkt ‘Glutenvrij’ op een karakteristiek winkelpand. Geen tijdelijke pop-up store in een grote stad waar op weinig meters een assortiment wordt getoond en ook geen goedbedoelde kneuterigheid. Een vaste ruime zaak, met een stijlvolle uitstraling. Achter de toonbank glimlacht eigenaresse Claudia Dresselhuizen. Ooit was ze accountspecialist, vandaag biedt ze een ruim aanbod aan voorverpakt en versgebakken producten, alles zonder gluten.

Lees ook
VAN AKKER TOT BAKKER MET EIGEN MOLEN thumbnail

VAN AKKER TOT BAKKER MET EIGEN MOLEN

De sinds 1886 in Oldebroek gevestigde Bakkerij Schuld gaat een uniek project aan. Eigenaar Jan-Aart Schuld kocht de authentieke molen in de aangrenzende gemeente Elburg. De molen uit 1853 word…

''Glutenvrij eten is geen trend, het is voor veel mensen een noodzaak waar lange tijd veel te weinig over bekend was’’, zo legt de onderneemster uit. ''Meer dan de helft van de Nederlanders heeft darmproblemen. Er worden zo ontzettend veel mensen naar het ziekenhuis gestuurd. Lang niet iedereen met darmklachten is zogezegd glutenintolerant, maar minder gluten eten helpt bij rommelende darmen.''

Dresselhuizen weet waar ze het over heeft. Zelf heeft ze coeliakie, of in de volksmond: glutenintolerantie. Dat komt bij één op de honderd Nederlanders voor. Helaas ook bij haar vader, die – door een gebrek aan kennis destijds – aan de gevolgen ervan overleed. Het maakte haar bijzonder geïnteresseerd in en gepassioneerd over gezonde voeding. Ze beschikt inmiddels zelf over veel kennis, maar ontvangt ook voedingsdeskundigen aan de tafel in haar zaak, waar klanten met hun vragen bij terecht kunnen.   

Met haar onderscheidende assortiment trekt haar zaak klanten vanuit de wijde omtrek van Noordwijk. Haar artikelen zijn vanzelfsprekend allemaal glutenvrij en daarnaast is er aanbod in suiker-, lactose en koemelkvrije en zelfs veganistische producten. ''De vraag naar dit soort producten groeit in een rap tempo. We kijken bewuster en kritischer naar onze voeding.'' Als je het haar vraagt biedt de productgroep absoluut kansen voor versspeciaalzaken. ''Van een onderscheidend aanbod kan een versspecialist absoluut profijt van hebben. De vraag is groot en neemt alleen maar toe.’’  

De zaak bestaat in juni een jaar.

Alt text
Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?