Go to content
Menu

KIP UIT DE OVEN MET ROZEMARIJN EN KNOFLOOK

Recepten
Header afbeelding voor KIP UIT DE OVEN MET ROZEMARIJN EN KNOFLOOK
Lees ook
BIJZONDER KIPCONCEPT VOOR SLAGERS thumbnail

BIJZONDER KIPCONCEPT VOOR SLAGERS

Sterke en gezonde kippen met een dierwaardig leven. Dat is wat Veldhoeve kip met hun eigen kip: de Twentse Blauwe, beoogt. Een streven waar veel voor nodig is. Een kijkje in de wereld van vlee…

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 Veldhoeve (of andere goede kwaliteit kip van ca. 2 kg.)
8 bollen knoflook, heel gelaten
2 takken rozemarijn
6 eetl. olijfolie
Zout en peper
1 ½ dl droge witte wijn

Bereiding (consument)

Verwarm de oven voor tot 200 graden c/gasstand. Leg de kip in een braadplan of braadslee. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en geit de olijfolie over de kip. Bestrooi het geheel met peper en zout naar smaak en meng alles met de hand zodat alles met olie is bedekt.

Zet de pan of braadslee in de hete oven en braad de kip 1 ½ uur. Giet halverwege de bereidingstijd de wijn in de pan en roer hem goed door.

Braad de kip helemaal gaar, neem hem uit de oven en dien hem op met spinazie, of een groene salade.

Lees ook
DE OMSLAG VAN VELDHOEVE KIP: DE FILM thumbnail

DE OMSLAG VAN VELDHOEVE KIP: DE FILM

Van gangbare vleeskuikens naar antibiotica-vrije kippen met dierwaardig leven. Dat is de enorme transitie die aan Veldhoeve Kip ten grondslag ligt. Sterk ras, dierwaardig bestaan. In de film …
Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?