Go to content
Menu

Kiplekker in een halve minuut!

Recepten
Header afbeelding voor Kiplekker in een halve minuut!

Opgelet! Smaak in de Zaak vraagt iedere versspecialist die we bezoeken het geheim van één van zijn of haar specialiteiten uit de doeken te doen. Deze editie waren we getuige van de bereiding van 'Kiplekker', een hardloper in het assortiment van Speciaalslagerij van Koppen in Naaldwijk.

De bereiding binnen een halve minuut, in zeven eenvoudige stappen.

Hier de stappen nog eens voor je uitgeschreven!

HET RECEPT

Stap 1 Portioneer de kipfilet in mooie, handzame stukken.

Stap 2 Snij de stukken allen aan de bovenkant in. Doe dit niet te ver, want dan loopt de kruidenboter er later uit.

Stap 3 Vul de kipfilet met (zelfgemaakte) kruidenboter.

Stap 4 Marineer de kipfilet rondom met Oriental Mystery Marinade.

*Stap 5 Decoreer de kipfilet met krulpeterselie.

Stap 6 Pak de kipfilet met twee stroken mager gerookt spek kruislings in. Dit zorgt voor een lekker bite!

Stap 7 Voeg als finishing touch een cherrytomaatje toe. De kleur zorgt voor een zomerse presentatie.

 

Lees ook
Zo maak je eenvoudig de malste spareribs! thumbnail

Zo maak je eenvoudig de malste spareribs!

In onze rubriek Tips van Butcher Björn geeft onze nieuwe ambassadeur en eigenaar van Slagerij Björn van Koppen jou tips over het vak! Deze keer vertelt hij hoe hij spareribs bereidt!
Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?