Livar: Het leven van de varkens

Steeds meer slagers bieden hun klanten het vlees van het Limburgse Livar-varken. Dat is begrijpelijk, want de groep kritische consumenten die bereid is de meerprijs voor een beter dierenleven te betalen groeit. Een reportage over het leven van de varkens.

'Wij zijn uit de anonimiteit gekomen'
Cijfers
In het begin van Livar werd er eens in de twee weken één varken geslacht. Inmiddels worden er wekelijks ruim tweehonderd Livar-varkens verwerkt. Dat is inclusief afname door horecaondernemingen. 72 slagerijen hebben Livar in het assortiment opgenomen. Op het moment zijn er negen boerderijen waar Livar-varkens opgroeien en er wordt al naar een tiende en elfde boerderij gezocht.
Benieuwd naar het ontstaan van Livar? Bekijk hier de productie die we daar over maakten!
Geef je mening over Smaak in de Zaak
En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.