Go to content
Menu

Livar: Het leven van de varkens

Dierenwelzijn
Header afbeelding voor Livar: Het leven van de varkens

Steeds meer slagers bieden hun klanten het vlees van het Limburgse Livar-varken. Dat is begrijpelijk, want de groep kritische consumenten die bereid is de meerprijs voor een beter dierenleven te betalen groeit. Een reportage over het leven van de varkens.

Lees ook
'Wij zijn uit de anonimiteit gekomen' thumbnail

'Wij zijn uit de anonimiteit gekomen'

Livar is sinds haar ontstaan gegroeid tot een grote naam als het gaat om een duurzaam alternatief op varkensvlees uit de reguliere vleesindustrie. Mede-oprichter Frans de Rond over hoe het in …

Cijfers

In het begin van Livar werd er eens in de twee weken één varken geslacht. Inmiddels worden er wekelijks ruim tweehonderd Livar-varkens verwerkt. Dat is inclusief afname door horecaondernemingen. 72 slagerijen hebben Livar in het assortiment opgenomen. Op het moment zijn er negen boerderijen waar Livar-varkens opgroeien en er wordt al naar een tiende en elfde boerderij gezocht.

Benieuwd naar het ontstaan van Livar? Bekijk hier de productie die we daar over maakten!

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?