BEELDEN NATIONALE FINALE IYBC 2019

Vanmorgen is de voorronde voor de selectie van de tweede finalist van de International Young Butchers Competition van start gegaan. Deze vindt plaats op het SVO in Houten. Eind van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt. Wij zijn er de hele dag bij.
UPDATE:

TWEEDE FINALIST IYBC BEKEND!
EERDER
Vandaag nemen de twee jonge slagers Dylan van Leeuwen en Tessa Moerland het tegen elkaar op. Zij krijgen gedurende de dag vier opdrachten, te beginnen met het uitbenen en onderverdelen van een runderschouder. Later komen de vaardigheden splitsen, portionere en afvliezen aan bod. Vanmiddag gaan ze aan de slag met grillspecialiteiten en tot slot oefenen ze een verrassingsopdracht, waar het op improvisatie aankomt. De opdrachten maken allen deel uit van de finale.
Alvast een impressie van het zwoegen van de kandidaten! Niet alleen het vlees, ook de spanning is er om te snijden.

IYBC: Wie is de ideale finalist?
De winnaar zal samen met de reserve-kandidaat van vorig jaar, Josja Haagsma, namens Nederland uitkomen en strijden voor de Europese titel: Young Butcher 2019. Haagsma: ''Ik ben super benieuwd wie mijn mede-kandidaat wordt en ik kan niet wachten om samen te gaan trainen.'' De finale vindt in mei in Frankfurt plaats.
Smaak in de Zaak is de hele dag aanwezig op het SVO en we houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

IYBC: Hoe is het als je medewerker deelneemt?
Geef je mening over Smaak in de Zaak
En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.