Go to content
Menu

ODE AAN DE HISTORIE VAN DE VERSSPECIAALZAAK

Inspiratie
Header afbeelding voor ODE AAN DE HISTORIE VAN DE VERSSPECIAALZAAK

Al decennia lang zijn versspeciaalzaken niet meer uit het straatbeeld te denken. Dat moet zo blijven, maar dat betekent niet dat we het voor lief moeten nemen. Daarom een ode aan de historische versspeciaalzaak. Waar al generaties lang vakmanschap wordt overgedragen.

Te beginnen met de hoofdfoto bij dit artikel: een prachtexemplaar uit de bedrijfsgeschiedenis van Gildeslager Marlet, tegewoordig met een vestiging in zowel Driebergen als Zeist. Deze foto werd gemaakt in 1930.

Onderstaand een exemplaar uit 1911, van Keurslagerij Gleis in Aalten. De foto werd gemaakt in het eerste jaar van het bedrijf. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer van de slagerij en zijn ook twee broers van de vierde generatie er werkzaam.

Alt text
Lees ook
FAMILIEZAKEN: FAMILIE GLEIS IN AALTEN thumbnail

FAMILIEZAKEN: FAMILIE GLEIS IN AALTEN

De familie Gleis wordt door met vier man sterk vertegenwoordigd in het familiebedrijf Gleis keurslager. Koen Gleis (28) keerde onlangs – na verschillende studies - terug naar het honk. Vastb…
Alt text

Bovenstaande foto komt uit het archief van Keurslagerij Gillissen. Het slagersbedrijf is al sinds 1845 een begrip in Vlissingen. Het familiebedrijf wordt al acht generaties van vader op zoon overgedragen. Deze foto werd tussen 1970 en 1975 gemaakt.

De in Oldebroek gevestigde Bakkerij Schuld kent haar oorsprong al in 1886. En alsof dat nog niet vroeg genoeg is, doet de bakkerij daar nog een schepje bovenop. Eigenaar Jan-Aart Schuld (vijfde generatie) kocht de molen in Elburg die in 1853 al werd gebouwd. 

Alt text
Lees ook
GOED NIEUWS VOOR BAKKERSMOLEN SCHULD - ELBURG thumbnail

GOED NIEUWS VOOR BAKKERSMOLEN SCHULD - ELBURG

Bijna een jaar geleden publiceerden we een productie over het unieke ondernemen van eigentijdse bakker Jan-Aart Schuld. Hij runt een bakkerij in Oldebroek en kocht een authentieke molen in Elb…

Onderstaande foto is gemaakt bij Slagerij Van Donk, sinds 1950 in de familie. De vader van huidig eigenaar Maarten van Donk kwam als klein jongetje boven de slager te wonen. Zijn ouders namen de slagerij over. De zaak verkeert nog steeds in orginele stijl.

Alt text Alt text

Bovenstaande collage ontving de redactie van Keurslager Cor Klein, gevestigd in Stadskanaal. De foto's zijn tussen 1930 en 1962 gemaakt. Inmiddels runt de vierde generatie het bedrijf.

Jouw foto ook op onze website? Bekijk onderstaande oproep en doe mee!

Lees ook
ODE AAN DE HISTORISCHE VERSSPECIAALZAAK thumbnail

ODE AAN DE HISTORISCHE VERSSPECIAALZAAK

Smaak in de Zaak start met een nieuwe actie: we verzamelen historisch beeldmateriaal van versspeciaalzaken in Nederland. Meedoen? Deel de meest unieke, oudste foto die je van jouw bedrijf kan …
Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?