Go to content
Menu

Om in de gaten te houden: Josja Haagsma

IYBC
Header afbeelding voor Om in de gaten te houden: Josja Haagsma

Niet alleen neemt ze zeker deel aan de finale van de International Young Butchers Competition 2019, ze overtuigde ons ook van haar presentatietalent tijdens de uitreiking van de Gouden Slagersring 2018, waar ze de demonstratie van de deelnemers van afgelopen editie becommentarieerde. Haar naam is Josja Haagsma en één ding is zeker: we gaan nog veel van deze jonge slager horen.

AANSTORMEND TALENT

Ze vertelt moeiteloos, heeft zeker geen podiumvrees en wist het publiek ook nog aan het lachen te maken. Reden genoeg dus, om uit te kijken naar haar deelname aan de Europese wedstrijd voor jonge slagers!

Haagsma studeert aan het SVO en is werkzaam bij Slagerij Biesma, in Opeinde.

Een fragment van haar presentatie tijdens de feestelijke uitreiking van de Gouden Slagersring 2018, waarin ze een oproep doet aan deelnemers zich aan te melden voor de competitie.

Josja Haagsma is als reserve-kandidaat van vorig jaar verzekerd van een plek in de aanstaande finale. Maar haar team is nog niet compleet. Ze is dan ook nog fanatiek op zoek naar de ideal teamgenoot, om samen - in Frankfurt - Europees goud binnen te halen.

In september vinden daarvoor op het SVO de voorrondes plaats.

Bekijk hier een training op het SVO voor de finale die afgelopen februari in Parijs plaats vond. Deelnemers Kevin van der Veen en Wessel Starink verdedigden Nederland. Zij behaalden beiden een individuele tweede prijs op verschillende onderdelen. Het Zwitserse team werd kampioen.

Hoofdfoto: Deborah Herder Fotografie

Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?