Go to content
Menu

Onderschat de kracht van je etalage niet!

Inspiratie
Header afbeelding voor Onderschat de kracht van je etalage niet!

Feestdagen zoals Pasen bieden de uitgelezen kans om nieuwe klanten kennis te laten maken met de producten van jouw versspeciaalzaak. Er is voorafgaand aan de Pasen onwijs veel winkelend publiek op straat en jij hoeft ze alleen naar binnen te trekken. Een sfeervolle maar functionele etalage kan wonderen doen. Een aantal tips!  

Spreek tot de verbeelding

‘Beleving’ is een veelgebruikte term in de wereld van vers. Aan versspecialisten de taak om naast kwalitatieve producten de consument een beleving te bieden. Tot de verbeelding spreken helpt daarbij. Presenteer jouw delicatessen bijvoorbeeld zoals hier gedaan in een (seizoens)cadeauverpakking! Iedere winkelier die nog een attentie kan gebruiken wordt op een kant-en-klaar idee gebracht.  

Blijf vernieuwen

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde consument 10 a 15 seconden naar een etalage kijkt. Na drie weken raken mensen op eenzelfde inrichting uit gekeken. Het is dus raadzaam om iedere drie weken aanpassingen te doen.  Houd er rekening mee dat hetgeen op ooghoogte van de passerende consument staat, de meeste aandacht krijgt! Check na het herinrichten van je etalage ook even hoe deze er van een afstandje uitziet. O en let goed op de verlichting, die is ook van groot belang.  

Waar sta je voor?

De etalage is je visitekaartje voor voorbijgangers: zorg voor een heldere (eerste) indruk van dat waar jouw bedrijf voor staat! En zorg voor eenheid in je huisstijl, dat draagt bij aan de herkenbaarheid van je zaak!   

Niet alleen bakkers kunnen trouwens van de Pasen profiteren met originele cadeauverpakkingen! Verras je consumenten juist door iets te doen wat zij niet verwachten. Een paaslintje om je gedroogde worst bijvoorbeeld!   

Kijk tot slot vandaag eens kritisch naar de etalage van jouw zaak en vraag jezelf daarbij af of jij als onbekende naar binnen zou stappen!  

Foto's zijn 29 maart 2018 gemaakt bij Frans Mekking brood & gebak, te Amersfoort.

Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?