Go to content
Menu

Paradijs voor vleesliefhebber!

Innovatie
Header afbeelding voor Paradijs voor vleesliefhebber!

Butcher's Heaven is de hemel op aarde voor liefhebbers en bewonderaars van vlees. Het evenement vond van vrijdag 13 tot en met 15 oktober plaats in de Centrale Markthal in het Foodcenter Amsterdam. De gerechtjes waren er minstens zo goed als de sfeer die er heerste. Wij zouden Smaak in de Zaak niet zijn als we het evenement niet hadden bezocht, om een impressie met jou te kunnen delen. Geniet en raak geïnspireerd!

Om de beleving van vlees te optimaliseren, moet alles kloppen. Op Butcher’s Heaven was echt overal aan gedacht: een live band met een passende sound, een gin- en whiskyproeverij én vooraanstaande vleesexperts als natuurlijk de initiatiefnemers van het evenement: Gertjan Kiers en Julius Jaspers. 

Naast de treffende entourage was er vooral aandacht voor ambacht. Zo werden er het weekend onder meer workshops uitbenen en fileren aangeboden. En die herwaardering van ambacht, is precies waar het op Butcher’s Heaven om draait. Gertjan Kiers op de website van het festival: “Gaandeweg is men het respect voor vlees volledig kwijtgeraakt. Veel consumenten verkiezen gemak boven smaak en sommige slagers en chef-koks hechten meer waarde aan het marketingtechnische gedeelte van het vak dan aan het product. Door de algemene kennis over vlees te verbreden, krijgt de consument een beter stukje vlees op het bord en het slagersambacht weer het aanzien wat het verdient.”

VAN KOP TOT STAART

Vooral de zogeheten vergeten delen werden uitgelicht. Voorbeelden daarvan zijn bavette, longhaas en diamanthaas. Hiermee wordt aangetoond dat - met de juiste bereiding - zo veel meer van een dier bruikbaar (en lekker) is, dan slechts de 'gangbare delen'.

BURGERLIJK AVONDJE

Het weekend werd afgetrapt met een burgeravond, waarop dertig restaurants hun burgerspecialiteit in het klein serveerden.

Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?