Go to content
Menu

THE BUTCHER'S STORE - ANTWERPEN

Inspiratie
Header afbeelding voor THE BUTCHER'S STORE - ANTWERPEN

Een beenhouwerij zoals je in Nederland niet vindt. Robuust, uitgesproken, maar vooral: gedurfd. Ben je in de buurt van Antwerpen, zorg dan dat je bij The Butcher’s Store naar binnen stapt. Het ambacht van toen, in een concept van nu.

The Butcher’s Store is een veelgenoemde zaak als het gaat om het opdoen van inspiratie over de landsgrenzen. De zaak is gevestigd in het centrum van Antwerpen, in de Boomgaardstraat, tegenover de stadsbrouwerij De Koninck.

Lees ook
IN GESPREK MET SLAGER THE BUTCHER'S STORE - ANTWERPEN thumbnail

IN GESPREK MET SLAGER THE BUTCHER'S STORE - ANTWERPEN

Slager Glenn Volckerick is al drie jaar werkzaam in The Butcher’s Store – Antwerpen. Daarvoor werkte hij twee jaar in het originele filiaal, in Hove. Volckerick is gespecialiseerd in het m…

Dit tweede filiaal van The Butcher's Store behoort tot de enorme onderneming van Luc de Laet en Peggy van Haver: De Leat & van Haver. De orginele beenhouwerij bevindt zich in de Kapelstraat, in de Belgische gemeente Hove (een half uur van Antwerpen stad.) Inmiddels is het bedrijf dusdanig gegroeid dat er een groothandel, restaurant, deze tweede beenhouwerij in de Antwerp City Brewery én een eigen exclusief Ginmerk en koffieblend onder valt.

DE WINKEL, 'ZOON' EN 'GROT' VAN DE SLAGER

The Butcher's Store gaat in producten 70 jaar terug in de tijd. Zo wordt er beoogt vergeten charcuterie weer op de te kaart te zetten. De werkwijze is bijzonder ambachtelijk, maar de technologie en winkelbeleving helemaal van deze tijd.

We overdrijven niet als we zeggen dat de entourage van The Butcher's Store indrukwekkend is. Het binnen wandelen van het karakteristieke pand brengt je in een galerij waar een glazen wand met daarachter grote vleesdelen je aandacht trekt. De vleeswand verwelkomt zowel de klanten van de slagerij, als de gasten van het restaurant op de eerste verdieping.  

Bekijk het zelf in onderstaande video!

Lees ook
HOTDOGS MAKEN IN DE KEUKEN VAN BUTCHER'S STORE thumbnail

HOTDOGS MAKEN IN DE KEUKEN VAN BUTCHER'S STORE

Het recept konden we helaas niet voor jullie ontfutselen, maar dit hebben we wel voor je: een minuut lang meekijken in de keuken van Butcher's Store, waar de slager hun beroemde hotdogs maakt.…

The Butcher's cave is de lunchroom in de kelder van de slagerij. Hier proef je Secreto 07, traag gegaard buiksprek of Coppa van Duroc d'Olive. Ofwel: de perfecte stop om een bezoek aan The Butcher's Store mee af te sluiten. In dezelfde keldergang tref je het café van overbuur: de stadsbrouwerij De Koninck / Antwerp City Brewery.

Lees ook
Grenzeloze inspiratie bij Atelier Millevaches thumbnail

Grenzeloze inspiratie bij Atelier Millevaches

Smaak in de Zaak bezocht de robuuste slagerij Atelier Millevaches, nieuw gevestigd op de kaai van Antwerpen. Een ambachtelijke winkel met een opvallende etalage: drie runderkarkassen hangen te…
Alt text Alt text

Het unieke pand wordt gedeeld met kaasspeciaalzaak 'Only Cheese', ook onderdeel van de stadsbrouwerij.

Alt text

Hier bekijk je de website van dit unieke concept!

Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?