Go to content
Menu

THE DUTCH YOUNG BUTCHERS 2019

IYBC
Header afbeelding voor THE DUTCH YOUNG BUTCHERS 2019

Het Nederlandse team staat - met geslepen messen - klaar om het op te nemen tegen andere jonge slagers uit Europa. De deelnemers zijn volop in training, leergierig en fanatiek maar bovenal opmerkelijk enthousiast over hun deelname. Alles wat je wilt weten over de drie teamleden.

Lees ook
TEAM NL HEEFT DE SMAAK TE PAKKEN: NU IS HET MENENS thumbnail

TEAM NL HEEFT DE SMAAK TE PAKKEN: NU IS HET MENENS

Het jaar van deelname voor finalisten Josja Haagsma en Dylan van Leeuwen is aangebroken. Begin mei strijdt Nederland voor de Europese titel van Young Butcher 2019. Smaak in de Zaak nam poolsho…

JOSJA HAAGSMA

Als er iemand in staat is haar enthousiasme over te brengen, dan is het Josja Haagsma (23) wel. Haar werkgever Gerk Biesma noemde haar niet voor niets 'De zonnebloem van het bedrijf.' Slagerij Biesma is gevestigd in Opeinde.

Onlangs ronde Josja haar opleiding voor bedrijfsleider vers af aan het SVO Heerhugowaard. Ze traint hard, is ijverig en overtuigd in Frankfurt te laten zien wat ze in huis heeft. Ze is trots slager en dankbaar voor alles wat ze leert dankzij de vakwedstrijd.

Lees ook
YOUNG BUTCHER JOSJA HAAGSMA- OP DE WERKVLOER thumbnail

YOUNG BUTCHER JOSJA HAAGSMA- OP DE WERKVLOER

Ze doet mee aan de International Young Butchers Competition 2019, is razend enthousiast over het slagersvak en volgens haar werkgever 'de zonnebloem' van het bedrijf. Reden genoeg om Josja Haa…
Alt text

DYLAN VAN LEEUWEN

Slagerszoon Dylan van Leeuwen (21) is naar zijn werkgever al net zo loyaal en gemotiveerd als naar zijn docenten aan de Opleiding Slager aan het SVO in Rijswijk. Gedreven, bijzonder leergierig, vriendelijk en bescheiden. Dat is Dylan. Hij is werkzaam bij Keurslager Reas in Zoetermeer, waar hij zich vooral technisch in rap tempo ontwikkelt. Uitbenen en afvliezen zijn dan ook zijn favoriete onderdelen. Dylan is de zoon van Keurslager Paul van Leeuwen, gevestigd in Naaldwijk.

Lees ook
MEAT YOUNG BUTCHER DYLAN VAN LEEUWEN thumbnail

MEAT YOUNG BUTCHER DYLAN VAN LEEUWEN

Hij is jong, getalenteerd, bewonderaar van het slagersambacht en mesvaardig zoals weinig beginnende slagers dat al zijn. Zijn naam is Dylan van Leeuwen en hij vormt samen met Josja Haagsma het…

TESSA MOERLAND

Tessa Moerland (22) is nu ruim een jaar fulltime werkzaam bij Keurslager Marco van der Hout in Poeldijk. Daarvoor behaalde ze haar propedeuse Aardrijkskunde, waarna ze Oude culturen van de mediterrane wereld studeerde aan de universiteit. Tot ze besloot fulltime in het slagersvak te willen werken.

Naast haar baan volgt Tessa de opleiding bedrijfsleider vers (SVO Rijswijk).

Dit jaar traint ze mee en woont ze de finale bij als reserve-kandidaat. Volgend jaar is ze verzekerd van opnieuw een plek in het team en neemt ze zeker zelf deel. Haar deelname is veelbelovend; Tessa blinkt uit in het opmaken van schalen. Ze is creatief, trendgericht en vindingrijk.

Kortom: Er staat een prachtig team trotse ambassadeurs van het Slagersambacht klaar om Nederland te verdedigen. En ondanks alles, zijn ze zo lekker gewoon gebleven.

Alt text
Lees ook
IYBC: Hoe is het als je medewerker deelneemt? thumbnail

IYBC: Hoe is het als je medewerker deelneemt?

Ieder jaar strijdt er een Nederlands team voor de Europese titel tijdens de International Young Butcher Competition. De training die daaraan vooraf gaat, vraagt niet alleen de deelnemers, maar…

Aanstaande finale van de International Young Butchers' Competition vindt plaats op 4 en 5 mei 2019 tijdens IFFA in Frankurt. IFFA is een internationale en toonaangevende beurs voor de vleesindustrie.

Smaak in de Zaak gaat mee en brengt verslag uit!

Alles over deze wedstrijd weten? Bekijk hier het overzicht van artikelen die Smaak in de Zaak hierover maakte.

Fotografie: Deborah Herder

Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?