Go to content
Menu

Tijd voor Sushi

#vis
Header afbeelding voor Tijd voor Sushi

Wil jij je als visspecialist onderscheiden van andere visspecialisten en meegaan met de trends van nu? Dan kan de verkoop van sushi een gat in de markt zijn.

Nog niet veel visspecialisten in Nederland verkopen dit geliefde etenswaar. Daarnaast kan je er ook heel goed een jong publiek mee aantrekken!

Sushi is een Japans gerecht. Het bestaat uit rijst gemengd met zoete rijstazijn, waaraan vis, zeewier, groenten en andere ingrediënten worden toegevoegd. Sushi wordt vaak geserveerd met sojasaus, wasabi en gari (gemberplakken). 

Sushi is al enige tijd een trend in Nederland. Het is hier in Nederland begonnen als een Japanse delicatesse. Tegenwoordig zijn overal in Nederland de bekende all you can eat restaurants te vinden. Dit betekent ook dat sushi voor een breder publiek bereikbaar is geworden.

Deze Japanse lekkernij is met name populair onder jongeren. De reden hiervoor is dat jongeren vaak wel openstaan voor iets nieuws. Daarnaast is het idee dat sushi vers is en past in een gezond levenspatroon. Dit sluit aan bij de trend dat mensen steeds vaker gezond en biologisch willen eten.

De bekendste vormen van sushi zijn: de Maki (een rolletje rijst in zeewier), de Nigiri (rijst met daarop een stukje vis) en de Temaki (een sushi handrol in de vorm van een hoorntje). Daarnaast zijn er tegenwoordig steeds meer verschillende sushi varianten op de markt gekomen. Hierbij kan je denken aan de sushidonut, de poké bowl, de sushi-burger, de sushitaart, et cetera. Je kan, als je wil, eindeloos variëren in sushi combinaties en sushi gerechten.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?