TIJD VOOR SUSHI

Het barst de laatste jaren van de all-you-can-eat sushi restaurants, maar opvallend genoeg verkopen nog niet veel versspecialisten in Nederland sushi.

GA VOOR DE POKÉBOWL!
Sushi is al enkele jaren een trend in Nederland. Het is daarbij zeker een trend waar versspecialisten op in kunnen spelen. Door sushi aan te bieden onderscheidt je jezelf van andere speciaalzaken.
Wist je dat… sushi ‘met azijn bereide rijst’ betekent?
Sushi bestaat uit een plakje rijst met daarop verschillende ingrediënten, zoals rauwe vis, rauwe garnalen, gebakken ei, mango, avocado of tofu. De rijst met topping wordt vervolgens gewikkeld in zeewier zodat het één geheel blijft. Sushi wordt vaak geserveerd met sojasaus, wasabi en gari (gemberplakken).
Oorspronkelijk komt sushi uit Japan. Het werd in Nederland geïntroduceerd als delicatesse, maar groeide al snel uit tot een all-you-can-eat concept. Voor versspecialisten is het een unieke kans om dagverse sushi aan te bieden. Zo heeft Vishandel Mossel bijvoorbeeld een sushi-chef in de arm genomen om verse sushi te maken. Dirks Vishandel biedt ook huisgemaakte dagverse sushi aan in hun assortiment. Daarbij geven ze ook workshops waarbij ze hun geheime recept onthullen en hun gasten leren hoe je perfecte sushi kunt maken.


TREND: CONSERVEERMIDDELEN MIJDEN
Geef je mening over Smaak in de Zaak
En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.