Tips van Butcher Björn: Eigentijds ondernemen

In onze nieuwe rubriek Tips van Butcher Björn geeft onze nieuwe ambassadeur en eigenaar van Slagerij Björn van Koppen jou tips over het vak! Deze keer tips over eigentijds ondernemen!

Tips van Butcher Björn: Toonbank
Onderstaand voorzien we je nog van een samenvatting van de tips van Björn van Koppen!
Tip #1
Kijk met zekere afstand naar je eigen zaak en bedenk wat je er als buitenstaander van zou vinden. Zou je er al consument naar binnen stappen en wat geeft daarin de doorslag?
Tip #2
Neem een kijkje bij (vooruitstrevende) collega's om inspiratie op te doen. Kijk daarbij buiten de Nederlandse grenzen, België heeft bijvoorbeeld een aantal vooroplopende slagerijen!
Tip #3
Kijk vooral ook buiten de figuurlijke grenzen van je vak. Collega-ondernemers met een totaal andere winkel kunnen net zo interessant en inspirerend voor je zijn!
Tip #4
Houd het niet bij kijken. Ga het gesprek met hen aan over het ondernemen, over aanpak, visie en keuzes. Verdiep je in de visie van andere (vooroplopende) ondernemers. Niet om dat klakkeloos over te nemen, maar om de vertaalslag naar je eigen zaak te maken. Blijf vooral bij je zelf, maar verbreed je horizon!
Blijf Smaak in de Zaak volgen voor meer tips van Björn! Benieuwd naar zijn eigen bedrijf? Bekijk de video hier!
Tips over de inrichting en presentatie van je toonbank vind je hier!

De Smaak in de Zaak Social media-gids
Geef je mening over Smaak in de Zaak
En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.