Go to content
Menu

Trends in vlees door BBQ-fanaat Jord Althuizen

Trend
Header afbeelding voor Trends in vlees door BBQ-fanaat Jord Althuizen

Ondernemer en BBQ-fanaat Jord Althuizen deelt de trends die hij op het gebied van vlees signaleert en vertaalt deze naar kansen voor de slager. Laat je op ideeën brengen.

Deze tips deelde hij tijdens het jaarlijkse inspiratiecongres van KNS. Hij reikte daar ook de Spareribs Trophy 2018 uit.

Lees ook
KNS-toespraak 2018: de hoogtepunten thumbnail

KNS-toespraak 2018: de hoogtepunten

KNS zet zich ook het komende jaar weer in voor een zo gunstig mogelijk ondernemersklimaat voor slagers. We geven je een overzicht van de toespraak van voorzitter Fred Karremans, die hij tijden…

In vogelvlucht:

• De Amerikaanse BBQ heeft nog steeds de meeste aanhangers onder BBQ-liefhebbers. Dus: lage temperaturen, trage garing van grote stukken vlees (=kans voor slagers.)
• Ondanks dat vlees tegenwoordig met iets meer lef bereid wordt, is de consument nog altijd bang bij het kopen ervan. Dit vanwege de grote uitgave, maar gebrek aan kennis voor de perfecte bereiding. Help hen van die koudwatervrees af! 
• Mensen zijn culinair nieuwsgierig, maar daarvoor moet je wel het verhaal durven vertellen.

Overigen trends

• Hele big aan het spit! (=kans voor slagers.)
• Culinaire verrassingen: bijzondere stukken vlees & internationale gerechten (Bijvoorbeeld: rundhartspies.) 

Lees ook
Eerste hulp bij: consumenten die minder vlees eten thumbnail

Eerste hulp bij: consumenten die minder vlees eten

Als slager verkoop je niets liever dan een mooi stuk vlees en daarom zouden zij de tendens dat consumenten steeds minder vlees eten, liever missen. Jord Althuizen denkt ondanks zijn liefde voo…
Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?