Trends in vlees door BBQ-fanaat Jord Althuizen

Ondernemer en BBQ-fanaat Jord Althuizen deelt de trends die hij op het gebied van vlees signaleert en vertaalt deze naar kansen voor de slager. Laat je op ideeën brengen.
Deze tips deelde hij tijdens het jaarlijkse inspiratiecongres van KNS. Hij reikte daar ook de Spareribs Trophy 2018 uit.

KNS-toespraak 2018: de hoogtepunten
In vogelvlucht:
• De Amerikaanse BBQ heeft nog steeds de meeste aanhangers onder BBQ-liefhebbers. Dus: lage temperaturen, trage garing van grote stukken vlees (=kans voor slagers.)
• Ondanks dat vlees tegenwoordig met iets meer lef bereid wordt, is de consument nog altijd bang bij het kopen ervan. Dit vanwege de grote uitgave, maar gebrek aan kennis voor de perfecte bereiding. Help hen van die koudwatervrees af!
• Mensen zijn culinair nieuwsgierig, maar daarvoor moet je wel het verhaal durven vertellen.
Overigen trends
• Hele big aan het spit! (=kans voor slagers.)
• Culinaire verrassingen: bijzondere stukken vlees & internationale gerechten (Bijvoorbeeld: rundhartspies.)

Eerste hulp bij: consumenten die minder vlees eten
Geef je mening over Smaak in de Zaak
En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.