Go to content
Menu

Versmarkt toekomst voor versspeciaalzaak

Innovatie
Header afbeelding voor Versmarkt toekomst voor versspeciaalzaak

Keurslager Poleij in 's Gravenzande was ooit een slagerij, maar is inmiddels uitgebreid tot een volledige versmarkt. Volgens mede-eigenaar en voormalig chef-kok David van Heulen is dit concept de toekomst voor versspeciaalzaken.

Hoofdfoto: Maarten van der Meer

Hoewel op de gevel van het pand ‘Poleij Keurslager’ prijkt, wordt bij binnenkomst direct duidelijk dat dat een understatement is. De zaak is een volledig verscentrum, waar behalve vleeswaren; groenten, fruit, brood, kaas, zuivel, wijn, noten en sinds kort zelfs vis verkocht wordt. De opzet van de winkel is groot, het interieur strak, en de uitstraling ambachtelijk. Smaak in de Zaak geeft je een indruk.

David van Heulen komt uit de horeca, waar hij als chef-kok met de meest uiteenlopende verse producten werkte. Mede-eigenaar Huub Poleij runde voorheen de traditionele slagerij en wilde zijn bedrijf verder uitbreiden en professionaliseren. Samen stapten de ondernemers in het vernieuwde bedrijf, om een vershof in het centrum van 's Gravenzande te realiseren. De grootste uitdaging daarbij was het overbrengen van kennis over alle versproducten aan het personeel. Van Heulen over de uitdaging.

PRODUCTKENNIS

Volgens Van Heulen interesseert de jonge consument zich vooral in de herkomst van de producten. Daarvoor zijn de juiste leveranciers van groot belang. Daarnaast hamert hij op het belang van de kennis onder het personeel over de herkomst van de producten en hun vermogen om dat over te brengen.

Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?