Go to content
Menu

Volg het kippetje dat je met Pasen verkoopt

Onbekend
Header afbeelding voor Volg het kippetje dat je met Pasen verkoopt

De kip die jouw klanten met Pasen voorschotelen scharrelt nu misschien al wel rond in een Nederlandse stal van Storteboom. Het bedrijf lanceert Project Paaskip: kippen van het langzaam groeiende Redbro-ras, die je live kan zien scharrelen!

Het project sluit fijntjes aan op de vraag van consumenten naar vlees dat op een waardige manier is groot gebracht. Die vraag groeit harder dan de kippetjes van Storteboom. Naast het dierenwelzijn draagt dit initiatief bij aan transparantie in de keten. Via de filmbeelden is voor iedereen zichtbaar hoe de kippen leven en groeien.

De Redbro-kip komt 39 gram per dag aan. Ter vergelijking: de plofkop groeide dagelijks zo’n 60 gram en de nieuwe standaard-kip van de supermarkten groeit gemiddeld 45 gram per dag. Die langzame groei komt neer op een periode van 69 dagen die de Paaskip krijgt om op slachtgewicht te komen. De nieuwe standaard kip krijgt 49 dagen en de alom bekritiseerde plofkip kreeg er slechts 35 tot 45. 

Daarnaast heeft de Paaskip bijzonder veel ruimte en afleidingsmateriaal. Iedere kip deelt een vierkante meter met negen soortgenootjes. Dat maakt dat deze kip als scharrelkip geclassificeerd mag worden.

Aan de Paaskip hangt een advies-prijskaartje van €14,95. De kippen-soap volgen? Klik hier

Alt text
Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?