Go to content
Menu

Zes tips waardoor jouw vacatures opvallen!

In veel gevallen kunnen vacatureteksten anders; persoonlijker, hipper en pittiger. Wij kwamen een aantal inspirerende voorbeelden tegen, zes tips die we graag met je delen!

Originaliteit, creativiteit, persoonlijkheid en humor zijn factoren die erg belangrijk zijn in een vacature, maar ook passie voor het vak en het echte verhaal vertellen zijn belangrijke elementen in een vacature. De nieuwe versspecialisten af laten komen op jouw vacature word met deze tips een eitje:

Tip 1: De persoonlijke touch. Hou het persoonlijk, spannend en actief. Spreek de lezer/kijker aan met u of jij in plaats van de kandidaat. Spreek persoonlijk aan op de plek waar de doelgroep zich bevindt. 

Slagerij Bjorn van Koppen (Naaldwijk) is opzoek naar jonge butchers en waar zijn die nou te vinden? Precies: Instagram! 

Plaats de vacature niet enkel op je eigen website, maar maak juist ook gebruik van social media. Maak je vacature interessant door bijvoorbeeld een leuke 'boomerang', dat is een mini-video-fragment dat zich herhalend blijft afspelen. De video's zijn te maken via Instagram.

Tip 2: Creatief en net even anders. Dit klinkt als een open deur, maar is zo belangrijk. Voorkom clichés zoals; ''binnen ons bedrijf is er een ‘dynamische’ cultuur''. Maak bijvoorbeeld een video of tekst met ludieke kop zoals in de voorbeelden. Juist versspecialisten moeten zich onderscheiden om de beste kandidaten te krijgen.

Tip 3: Maak gebruik van humor en breng de vacature op een ludieke manier, trek zo de aandacht van de kijker.

''Heb jij er geen probleem mee dat jouw baas soms met een hakbijl zwaait?'' Op een ludieke en humoristische manier weet Slagerij Marcel's direct jouw aandacht te trekken. Een slimme manier dus om je vacature op te laten vallen!

 

Tip 4: Begin met een goede aftrap. Het internet is een vluchtig medium: al binnen een paar seconden heeft de lezer van jouw vacature besloten of hij/zij doorleest. Prikkel gelijk de aandacht van de lezer door direct de vraag te beantwoorden: ''Waarom moet je nou bij dit waanzinnige bedrijf komen werken en niet bij die andere werkgever?''

Tip 5: Kort, maar krachtig. Eigenlijk heel simpel: korte opsommingen afgewisseld met korte stukken tekst. Dus geen ellenlange opsommingen van bijvoorbeeld alle taken die de kandidaat gaat uitvoeren en alle eisen waaraan hij of zij moet voldoen. Noem de belangrijkste punten en probeer de kandidaat te prikkelen om meer te willen weten.

Tip 6: Eerlijkheid duurt het langst. Je wilt natuurlijk niet dat jouw kandidaat een desillusie ervaart en denkt binnen te komen bij een geweldige werkgever en het vervolgens in werkelijkheid vies tegenvalt. Schets daarom een eerlijk beeld van de functie en de werkgever in de vacature. 

Een leuk idee en origineel idee om dit te laten zien; maak een video van jouw bedrijf! Slagerij de Vleeschhouwerij laat op deze manier precies zien waar zij als bedrijf voor staan, wat zij belangrijk vinden en wat zij de kijker willen meegeven. Zo krijgt jouw vacature ook direct een persoonlijk tintje.

Zie hier het filmpje!

Lees ook
De Smaak in de Zaak Social media-gids thumbnail

De Smaak in de Zaak Social media-gids

Ja het kost tijd, en nee het levert niet direct iets op. Toch kan het écht lonen om als versondernemer met social media aan de slag te gaan. Maar dat vergt wel geduld, creativiteit en discipl…
Form icon

Geef je mening over Smaak in de Zaak

En help ons om nog meer van waarde te zijn voor versspecialisten als jij.

Delen
Aanmelden nieuwsbrief
Vind je dit artikel interessant?